B körkort

Elsborgs trafikskola är ett företag med många års erfarenhet i branschen. Trafikskolan drivs idag av Joakim och Charlotte Vejgården men startades av Sten och Gunilla Fahlcrantz i mitten på 80-talet och ligger centralt belägen i stadsdelen Elsborg i Falun, därav namnet.

Falun är en trevlig stad att köra i, det mesta finns men i mindre förpackning. Hos oss kan du köra både manuell och automatväxlad bil. Vi använder oss av lättkörda VW Golf.

När det är dags för Risktvåan eller ”Halkbanan” som den också kallas ligger övningsplatsen endast fem minuter från skolan. Vi har även den obligatoriska kursen Riskettan om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken. För bokning av Riskettan ring 023-250 70. Risktvåan bokas i samråd med din lärare. För intensivelever sker Risktvåan i slutet av utbildningen.

Varje vecka har vi teoriundervisning, alla som vill är varmt välkomna att delta, ingen föranmälan krävs. Prata med din lärare eller titta i receptionen gällande tidpunkt för teorilektionerna. Vi kommer bland annat ta upp följande:

Lektion 1 (Stadstrafik)

Lektion 2 (Landsväg)

Lektion 3 (Parkering, miljö)

Lektion 4 (Last, stoppsträckor)

Lektion 5 (Fordon)

Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en så trevlig och effektiv utbildning som möjligt. För mer information ring, skicka e-post eller kom gärna förbi på skolan så berättar vi mer om vår utbildning.

OBS! Kom ihåg att fotografera dig i god tid inför ditt kunskapsprov! Fotoautomat finns hos Trafikverkets förarprovskontor. Kom även ihåg att ta med giltig legitimation vid dina provtillfällen och fotograferingen.

Varmt välkommen!