B körkort

AB Elsborgs trafikskola är ett företag med många års erfarenhet i branschen. Trafikskolan drivs idag av Joakim och Charlotte Vejgården men startades av Sten och Gunilla Fahlcrantz i mitten av 80-talet och ligger centralt belägen i stadsdelen Elsborg i Falun, därav namnet.

Falun är en trevlig stad att köra i, det mesta finns men i mindre förpackning. Hos oss kan du köra både manuell och automatväxlad bil. Vi använder oss av lättkörda VW Golf.

Första stegen till en körkortsutbildning är att söka körkortstillstånd, utföra syntest och skriva in sig som elev hos trafikskolan. Körkortstillståndet söker man hos Transportstyrelsen via deras hemsida www.transportstyrelsen.se. Syntest för körkort utförs hos oss på trafikskolan eller hos en optiker. När det gäller inskrivning på trafikskolan så görs det på plats eller via telefon. Om man vill övningsköra privat hemma så behöver både elev och handledare gå en introduktionsutbildning på en trafikskola. Bokning av körlektioner sker på plats eller via telefon/mail. OBS! Avbokning av en körlektion måste ske senast 24 timmar innan körlektionen annars debiteras hela summan.

När det är dags för Risktvåan eller ”Halkbanan” som den också kallas så ligger övningsplatsen endast fem minuter från skolan. Vi samlas dock alltid kl 07.00, den aktuella dagen, på Elsborgs trafikskola för gemensam färd upp till Säker Trafik Dalarna på Ingarvet där halkbanan ligger. Risktvåan bokas i samråd med din lärare. För intensivelever sker Risktvåan i slutet av utbildningen. Vi har även den obligatoriska kursen Riskettan om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken. Risk 1 utbildningen utförs hos oss på Elsborgs trafikskola. För bokning av Riskettan ring 023-250 70.   OBS! Medtag ALLTID giltig legitimation vid riskutbildningar, syntest och provtillfällen!

Varje vecka har vi teoriundervisning, alla som vill är varmt välkomna att delta, ingen föranmälan krävs. Prata med din lärare eller titta i receptionen gällande tidpunkt för teorilektionerna. Vi kommer bland annat ta upp följande:

Lektion 1 (Landsväg, Högfartsväg, Mörker m.m.)

Lektion 2 (Bromssträckor, Vikter, Besiktning m.m.)

Lektion 3 (Stadstrafik, Cirkulationsplats, Enkelriktat m.m.)

Lektion 4 (Människa, Miljö, Parkering m.m.)

Lektion 5 (Fordon, Bromsar, Vätskor m.m.)

Vi ska göra allt vi kan för att du ska få en så trevlig och effektiv utbildning som möjligt. För mer information ring, skicka e-post eller kom gärna förbi på skolan så berättar vi mer om vår utbildning.

OBS! Kom ihåg att fotografera dig i god tid inför ditt kunskapsprov! Fotoautomat finns hos Trafikverkets förarprovskontor. Kom även ihåg att ta med giltig legitimation vid dina provtillfällen och fotograferingen.

Varmt välkommen!