Intensivkurs

Vår specialitet är intensivutbildning för B körkort. Med intensivutbildning menas att man på kort och intensiv tid tar körkort. Det passar framförallt den som har ont om tid och någorlunda körvana. Självklart tar vi gärna emot den ovana eleven, räkna dock med något längre utbildningstid. Så här lägger vi upp vår populära intensivutbildning:

Under två veckor varvas körlektioner med teoristudier samt riskutbildning ett och två. Vi har moderna studiematerial såsom Elevcentralen digitalt där du kan studera via app eller i dator och du får gärna låna dator i vår teorisal. Har du läs och skrivsvårigheter så har vi bra hjälpmedel för det. I utbildningen så ingår lärarledda teorilektioner vid tre tillfällen/vecka och en timme per tillfälle.

Sedan 2020-03-01 så måste ett godkänt kunskapsprov genomföras innan du som elev får genomföra körprovet hos Trafikverket. Se till att läsa teorin noggrant! Den teoretiska kunskapen är minst lika viktig som den praktiska.

Vi planerar in ev. extra körlektioner om det krävs för att du ska bli redo inför körprovet (beroende på dina förkunskaper). Räkna med att få åka hem i väntan på körprovet och återkomma i 2-3 dagar före körprov. Det här är en generell planering, den kan naturligtvis ändras efter varje elevs förkunskaper och behov.

Försök att träna så mycket som möjligt hemma innan du börjar utbildningen. Gärna på grunderna, d.v.s. rattning, växling och krypkörning.

När du kommer hit kan  du bo bekvämt och prisvärt i vår lägenhet som ligger i samma hus som trafikskolan. Tillgång till tvättstuga finns. Trafikskolan ligger beläget i centrala Falun, nära mataffär, restauranger m.m.

Välkommen att ringa oss på telefon nr. 023-250 70 för pris och mer information.