BE/B96 körkort

Med endast B-behörighet får summan av totalvikterna (bilen+släpet) ej överstiga 3 500 kg. Om vikten överskrids krävs antigen BE körkort eller utökad behörighet B96. För BE behöver man skaffa ett nytt körkortstillstånd. Däremot behövs inget nytt tillstånd för B96. För mer information om detta besök körkortsportalen.se

BE utbildning omfattar kunskapsprov, säkerhetskontroll, funktionsbeskrivning, manöverprov i körgård (backning) och körning i trafik.

B96 provet ska innehålla säkerhetskontroll, körning i trafik och någon form av backning. För mer information om de nya bestämmelser (utökad behörighet B96 och BE) besök transportstyrelsen.se . Om du redan har ett B-körkort, kommer du alltså bara behöva komplettera med ett körprov med ett släp som i kombination med bilen väger mellan 3500 kg och 4250 kg, inget kunskapsprov krävs. För den som saknar B-körkort kan man göra provet i samband med körprovet för B-behörighet, speciell bokning krävs dock.

Vi har ett perfekt och lättkört ekipage som fungerar både för BE och B96. Ring till trafikskolan, 023-250 70 eller skicka ett e-post för bokning och mer information.